آمادگی پاکستان برای توسعه روابط فرهنگی با ایران
قائم مقام وزارت فرهنگ و میراث ملی پاکستان در دیدار با معاون توسعه روابط فرهنگی بینالمللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، آمادگی دولت پاکستان برای توسعه روابط فرهنگی با ایران اعلام کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حسین روزبه، معاون توسعه روابط فرهنگی بینالمللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با ظفر حسن، قائم مقام وزارت فرهنگ و میراث ملی پاکستان دیدار و درباره موضوعات مورد علاقه از جمله تقویت روابط در زمینههای فرهنگی، مذهبی، علمی و هنری گفتوگو و تبادل نظر کرد.
ظفر حسن با بیان روابط دیرینه حسنه و برادرانه بین ایران و پاکستان، به اشتراکات فرهنگی، مذهبی و تاریخی بین دو کشور اشاره کرد و گفت: آماده امضاء تفاهم نامه با ایران برای توسعه روابط در حوزه موزه و میراث مشترک فرهنگی هستیم.
قائم مقام وزارت فرهنگ و میراث ملی پاکستان با بیان اینکه در اسلام آباد پایتخت پاکستان مراکز فرهنگی مختلفی از جمله شورای ملی هنر پاکستان، لوک ورثای، مؤسسه هنر و فرهنگ، آکادمی اقبال و اداره زبان ملی در حال فعالیت هستند گفت: دید و بازدیدهای متقابل شخصیتهای فرهنگی، علمی و هنری بین دو کشور میتواند به پویایی و تقویت روابط در همه زمینهها منجر شود.
وی در ادامه سخنانش، علامه اقبال را میراث مشترک دو کشور نامید و گفت: علامه اقبال که به دلیل خدماتش به مسلمانان لقب شاعر شرق را گرفت، زبان فارسی را برای ابراز احساساتش به صورت شعر انتخاب کرد به نحوی که اشعار فارسی وی بسیار پرمحتواتر و عمیق تر از اشعار به زبان اردو است.
ظفر حسن بر لزوم توسعه دیپلماسی فرهنگی بین ایران و پاکستان تأکید کرد و خواستار افزایش روابط در سایر حوزههای ورزشی، هنری، موزهای و انتقال و تبادل تجربیات به خصوص در زمینه موزه شد.
تعبیر رهبر معظم انقلاب درباره اقبال لاهوری
روزبه نیز در این دیدار، با بیان اینکه هویت فرهنگی دو کشور به شدت در هم تنیده شده است به علاقه وافر مقام معظم رهبری (مدظله العالی) به شخصیت علامه اقبال پرداخت و گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران که خود شخصیت فرهنگی برجستهای هستند، در یکی از سخنرانیهایشان، علامه اقبال را چهرهای برجسته و افتخار شرق نامیدند و بر تحقق آرمانهای اقبال در بازگشت جهان اسلام به دوران شکوفایی فرهنگی و تمدن اسلامی خود تأکید کردند.
معاون سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: پاکستان به عنوان یک همسایه و کشور دوست و برادر با سابقه دیرپای فرهنگی، از جایگاه ویژهای در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران برخوردار است و ما خواهان برداشتن گامهای بلند فرهنگی در این زمینه هستیم.
وی اظهار داشت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی آماده اجرایی سازی برنامه مبادلات فرهنگی با پاکستان است.
روزبه آمادگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را برای توسعه همکاریهای مشترک علمی، فرهنگی، آموزشی، تولید مشترک فیلم، تبادل دانشجو، استاد و هنرمندان اعلام کرد.
احسان خزاعی، رایزنی فرهنگی کشورمان در اسلام آباد در این دیدار، بیان کرد: اهمیت روابط فرهنگی بین ایران و پاکستان به قدری زیاد است که جمهوری اسلامی ایران، علاوه بر رایزنی فرهنگی در اسلام آباد، دارای 7 خانه فرهنگ در شهرهای مهم و یک مرکز تحقیقات فارسی ایران و پاکستان است.
ظاهرشاه، مدیر کل بینالمللی وزارت فرهنگ پاکستان هم در این دیدار، آمادگی این وزارتخانه را برای توسعه همکاریها در زمینه تقویت زبان فارسی در پاکستان و نیز اجرای فعالیتهای فرهنگی و هنری و همچنین، برپایی نمایشگاههای مشترک فرهنگی اعلام کرد.
در این نشست، حسین عرب اسدی، معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور، محمد سرخابی، کاردار سفارت جمهوری اسلامی ایران در پاکستان و فرامرز رحمان زاد، وابسته فرهنگی کشورمان در راولپندی نیز حضور داشتند.
انتهای پیام/ص