logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/07/26 - 13:19
  • 750
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
به همت دانشگاه بانوان لاهور؛

نشست برخط «مشاعره در مدح و ستایش پیامبر اکرم(ص)» برگزار شد

نشست «مشاعره در مدح و ستایش پیامبر اکرم(ص)» با حضور شاعران و دانشوران نقاط مختلف جهان به همت گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بانوان لاهور به صورت برخط برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، احسان خزاعی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اسلام آباد در نشست برخط «مشاعره در مدح و ستایش پیامبر اکرم(ص)» به ابعاد گوناگون افکار پیامبر اعظم(ص) در اشعار فارسی اشاره کرد و گفت: از زمان ولادت پیامبر اعظم(ص) تاکنون مدیحه سرایی در وصف پیامبر(ص) ادامه دارد و هر کدام از شاعران پارسی گوی با سرودن اشعار کلاسیک و نو گوشه‌ای از شخصیت آن حضرت را به تصویر کشیده و احساسات خود را بیان کرده‌اند.

وی با قرائت اشعاری از شاعران کلاسیک ایران گفت: حکم ابوالقاسم فردوسی راه رستگاری را توسل به دین پیامبر(ص) می‌داند، حکیم ناصر خسرو قبادیانی دین محمد(ص) را کلید بهشت می‌خواند و سنایی غزنوی زیبایی و خرمی این جهان را از جمال پیامبر(ص) می‌داند.

خزاعی در ادامه با اشاره به شاعرانی که با سرودن اشعاری زیبا در توصیف رسول اکرم(ص) راه شاعران قدیمی را ادامه دادند، گفت: مدیحه سرایی پیامبر اکرم(ص) در دوران حیات نظامی، مولوی و سعدی به اوج خود رسید.

جعفر روناس، وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور با قرائت اشعاری از مثنوی اسرار خودی علامه اقبال در مدح سرور انبیاء سخنان خود را آغاز کرد و با قرائت و تفسیر اشعار معاصر از شاعرانی چون علی جعفری و غلامرضا شکوهی به توضیح مقام و جایگاه پیامبر در شعر معاصر فارسی پرداخت.

خانم فلیحه کاظمی، رئیس گروه فارسی دانشگاه بانوان لاهور به تاریخ مدیحه سرایی اشاره کرد و گفت: مدیحه سرایی در وصف پیامبر(ص) از زمان ولادت ایشان آغاز شد و امیر حمزه عموی پیامبر(ص) نیز اشعاری زیبا در توصیف ایشان سروده است.

تقی عابدی، شاعر و نویسنده پارسی گوی از کانادا گفت: زبان فارسی بی‌تردید یکی از شیرین ترین زبان جهان است و هیچ زبان دیگری در سرودن نعت پیامبر(ص) به پای آن نمی‌رسد. البته در زبان اردو چون موضوعاتی از قبیل مولودنگاری و معراج نگاری را از زبان فارسی گرفته شده، نیز نعت‌های بسیار زیبا و شیرینی نوشته شده است.

وی اشعاری از علامه اقبال قرائت و تفسیر کرد و گفت: علامه اقبال از معدود شاعرانی است که نعت هدفمند سروده است و در اشعاری که وی در وصف پیامبر (ص) سروده پند و نصیحت نیز وجود دارد.

افتخار عارف، شاعر مشهور و رئیس سابق آکادمی ادبیات پاکستان پس از شرح مختصر از تاریخ ادبیات نعتی و مدیحه سرایی پیامبر(ص) اظهار داشت: اصحاب پیامبر(ص) نیز در وصف ایشان شعر می‌سرودند. نعت و مرثیه سرایی در شبه قاره برگرفته از زبان فارسی است و به همین دلیل اشعار اردو با موضوعات فوق الذکر لطافت خاصی دارد.

خانم آیگون علیزاده، استادیار مؤسسه خاورشناسی آکادمی ملی علوم آذربایجان ضمن تبریک روز حافظ اشعاری از سعدی در وصف رسول خاتم (ص) قرائت کرد.

در این نشست برخط، شاعران برجسته‌ای از نقاط مختلف جهان از جمله محمد کامران؛ مدیر موسسه زبان و ادبیات اردو دانشکده خاورشناسی دانشگاه پنجاب، اخلاق آهن؛ از دانشگاه جواهرلال نهرو هند، خانم کبری سعادت حسینی بلخی؛ شاعر پارسی گوی از افغانستان، کمیل قزلباش؛ سردبیر مجله پیغام آشنا، اشعار زیبای خود در مدح پیامبر(ص) را به زبان فارسی و اردو قرائت کردند.

انتهای پیام/

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved