logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/12/13 - 09:10
  • 903
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
استادیار دانشگاه ادیان و مذاهب:

قرآن کریم می‌تواند مبنای اصولی برای گفت‌وگوهای بین الادیانی باشد

مرادی در نشست نقد و بررسی کتاب «گفت‌وگو و تفاهم در قرآن کریم؛ روش‌ها، الگوها و دستاوردهای گفت‌وگو»، تألیف سید محمدحسین فضل الله، اظهار داشت: قرآن کریم می‌تواند مبنای اصولی برای گفت‌وگوهای بین الادیانی باشد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نشست تخصصی نقد و بررسی کتاب «گفت‌وگو و تفاهم در قرآن کریم؛ روش‌ها، الگوها و دستاوردهای گفت‌وگو» با حضور مجید مرادی، استادیار دانشگاه ادیان و مذاهب، علی‌اکبر ضیایی، رئیس مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها و جمعی از کارشناسان فرهنگی این مرکز در محل ساختمان شماره 14 سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.

مرادی، استادیار دانشگاه ادیان و مذاهب با تأکید بر اندیشه علامه فضل الله در راستای دستیابی به الگوی موفق در صلح و همزیستی ادیان و فهم عمیق تر پیروان ادیان، به بررسی دیدگاه‌های قرآنی در حوزه گفت‌وگوی ادیان پرداخت.

این دانش آموخته دانشگاه سن ژوزف بیروت با اشاره به خاطرات خود از کلاس‌های درس  علامه فضل الله و رفتار آن اندیشمند، گفت: نویسنده همواره پرچمدار گفت‌وگو و رواداری بود و از قدرت و نقوذ فکری در میان اهل سنت و مسیحیان و دیگر ادیان برخوردار بود.

وی تصریح کرد: بیش از ۸۰ عنوان کتاب از علامه فضل الله منتشر شده است که عمده این کتاب‌ها درس‌های خارج فقه، رساله‌های علمی و عملی، موضوعات قرآنی و گفت‌وگوی ادیان و مذاهب است.

این مترجم درباره کتاب «گفت‌وگو و تفاهم در قرآن کریم؛ روش‌ها، الگوها و دستاوردهای گفت‌وگو» تألیف علامه فضل الله اشاره کرد و گفت: این اثر موضوعی بدیع و نو است که می‌تواند خلاء روش گفت‌وگو از دیدگاه دین مبین اسلام را در جامعه انقلابی ما پر کند و مرجعی برای نهادهایی باشد که به دنبال ایجاد گفت‌وگوهای دینی و فرهنگی با سایر ادیان هستند.

مرادی با اشاره به شاخصه‌های اخلاقی آن نویسنده افزود: برای من جالب بود که کسانیکه به لحاظ مذهبی و دینی با علامه فضل الله نسبتی نداشتند، شیفته اندیشه، تفکر و بعد گفت‌وگو محور ایشان بودند. 

استادیار دانشگاه ادیان و مذاهب اظهار داشت: علامه فضل الله فراتر از مذهب به مسائل امت اسلام می‌اندیشید و به گفت‌وگوی بین انسان‌ها معتقد بود و واحد اندیشه را از سطح دین به سطح انسان برده بود و این کار بسیار بزرگی بود و همواره افق‌های آینده را رصد می‌کرد.

مرادی در خصوص اهمیت گفت‌وگو بین انسان‌ها توضیح داد: به طورکلی گفت‌وگو ابزاری نو برای نمایان کردن اندیشه‌ها در بستر تقابل فکری است تا یک اندیشه که بر اساس برهان و استدلال است، بر اندیشه‌های دیگر چیره گردد.

وی ادامه داد: داشتن افق فکری باز و آزاد اندیشانه شرط لازم برای تعامل و تفاهم تمدن‌ها در نقاط اشتراک و افتراق است.

این مترجم گفت‌وگو را یکی از راههای دستیابی به فهم متقابل از راه نقاط اشتراک و اختلاف دانست و گفت: نقطه نهایی گفت‌وگو از منظر علامه فضل الله، «صلح» و «دوستی» است و تمدن حاصل از نتایج گفت‌وگو نیازمند برخورد آزاداندیشانه است.

علی‌اکبر ضیایی، رئیس مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها نیز در این نشست، گفت: امروز یکی از بهترین جلسات نقد و بررسی کتاب در مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها بود چراکه با جلوه‌های شخصیتی و دیدگاه‌ علامه فضل الله نسبت به گفت‌وگو آشنا شدیم.

وی بر ضرورت شرکت مراجع در کنفرانس‌های فقهی و نیازهای جهان اسلام تأکید کرد و گفت: این مهم می‌تواند مؤثر باشد و موجب پویایی فقه شود.

در بخشی دیگر، محمدصادق امینی، دبیر این نشست با بیان اهمیت و ارزش علمی کتاب «گفت‌وگو و تفاهم در قرآن کریم؛ روش‌ها، الگوها و دستاوردهای گفت‌وگو»، نکاتی را در خصوص سرفصل‌های این اثر ارزشمند و چرایی مدیریت بحث و جدل در گفت‌وگو پرداخت.

شایان ذکر است، این نشست تخصصی با طرح پرسش و پاسخ میان شرکت‌کنندگان و استاد حاضر در جلسه به پایان رسید.

انتهای پیام/

 

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved