سومین دوره مسابقات قرائت قرآن در ایالت خیبرپختونخوا
سومین دوره مسابقات قرائت قرآن در ایالت خیبرپختونخوا برگزار شد
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به همت خانه فرهنگ ایران در پیشاور، به مناسبت استقبال از ماه مبارک رمضان سومین دوره مسابقات قرائت قرآن در ایالت خیبرپختونخوا در دو رده سنی زیر ۱۶ سال و بالای ۱۶ سال با حضور علی بنفشه خواه، سرکنسول ج.ا.ایران درپیشاور، حسین چاقمی، مسئول خانه فرهنگ ایران درپیشاور، علامه عابد حسین شاکری، علامه نذیر حسین مطهری، علامه جمیل حسین شیرازی، علامه مقصود سلفی، مولانا جمیل منصوری، حافظ سید جمال الدین ترمذی، حافظ مفتی افتاب اعوان، علمای شیعه و سنی، علاقهمندان کلام الهی و قاریان از سراسر ایالت خیبرپختونخوا از جمله شهرهای: بنو، پاراچنار، هنگو، کوهات، چارسده، شبقدر، صوابی، اتک، پیشاور، شهر ها و مناطق دیگر در خانه فرهنگ ج.ا.ایران در پیشاور برگزار گردید.
با توجه به استقبال چشمگیر از مسابقات این مسابقه در دو مرحله مقدماتی و نهایی انجام شد بدین صورت که ابتدا با فراخوان از قاریان دعوت شد تا در یک روز با یک تلاوت کوتاه سطح آنها ارزیابی شود و تعدادی از ایشان برای مسابقه نهایی انتخاب شوند و این فرصت بوجود آمد که یک کارگاه آموزش تخصصی قرآن برای قاریان برگزار گردد. عده ای از قرّاء نیز به دلیل دوری مسافت از شهرهای دیگر ایالت تلاوت خود را به واتس آپ خانه فرهنگ ارسال کردند. در مرحله نهایی بین قاریان بالای 16 سال بیش از 39 قاری و در رده سنی زیر 16سال بیش از 21 قاری از بین 75 قاری قرائت خود را ارائه نمودند و از سوی هیات داوران که شامل حسین چاقمی،مسئول خانه فرهنگ ایران درپیشاور، حافظ سید جمال الدین ترمذی و حافظ مفتی افتاب احمد اعوان بود در هر دو رده سنی نفر اول، دوم و سوم اعلام گردید. و این برنامه توسط شبکه معروف خیبر نیوز تصویربرداری گردید.
همچنین پس از فریضه نماز، از تمامی مهمانان خانه فرهنگ پذیرایی ناهار صورت گرفت و سپس ادامه مسابقه انجام شد. علامه عابد حسین شاکری در سخنانی به اهمیت، جایگاه و عقیده شیعیان در خصوص قرآن کریم و رد عقیده تحریف این مصحف آسمانی پرداخت.
علامه عابد حسین شاکری، معاون مدیر و استاد حوزه علمیه شهید عارف حسینی، در سخنان خود ضمن تقدیر از تلاشهای خانه فرهنگ ایران در پیشاور به عنوان محور وحدت اسلامی در برگزاری برنامه ها اظهار داشت: برگزاری مسابقه قرآنی از سوی خانه فرهنگ ایران در پیشاور نماد وحدت و عقیده راسخ بر کلام الهی شیعه و سنی بوده و این گونه برنامه ها نقش بسزایی در تحکیم وحدت و تقریب مذاهب اسلامی داشته و این وحدت و همدلی بین مسلمانان می تواند در خنثی سازی توطئه های دشمنان اسلام بسیار تاثیرگذار باشد.
معاون مدیر و استاد حوزه علمیه شهید عارف حسینی در شهر پیشاور خاطرنشان کرد: مهم ترین عامل اصلی وحدت اهل تشیع و تسنن قرآن پاک بوده و برگزاری چنین مسابقاتی، عاملی مهم در جهت شناخت هرچه بیشتر شیعه و سنی از یکدیگر و دفع شایعات رایج در بین پیروان هردو مذهب می باشد.
علی بنفشه خواه، سرکنسول ج.ا.ایران درپیشاور، با تشکر از ابتکار و تلاش حسین چاقمی، مسئول خانه فرهنگ ایران در پیشاور در بیاناتی ابراز داشت: قرآن برای اهل ایمان به خداوند تبارک و تعالی یعنی شادمانی و امید. یعنی مهربانی و گذشت. یعنی ایثار و فداکاری. یعنی هدایت و نجات. قاری قرآن یعنی نماینده خداوند. قاری قرآن بودن یعنی این افتخار به او داده شده که زبان کلام خداوند باشد. قاری قرآن از خود هیچ نمی گوید و هر چه می گوید کلام حضرت حق است که به رسول خود حضرت محمد ابن عبدالله (ص) وحی نمود. قاری واقعی کسی است که تلاوت قرآن را با حضور قلب و توجه کامل و ادب نیکو و خالصانه و فروتنانه انجام می دهد.
سرکنسول ج.ا.ایران در پیشاور گفت: شما قاریان عزیز باید به تعلیم و تربیت قاریان دیگر نیز بپردازید و مطالعات و تحقیقات و تجربه ها و روشهای خود را در اختیار دیگران قرار دهید. زیرا تعلیم و تربیت شغل انبیا و اولیای الهی است.
علی بنفشه خواه افزود: باید در آیات قرآن اندیشه کرد که قرآن بهار دل هاست! باید از نور آن، شفا و درمان طلبید که شفاى دل هاى بیمار است! خداوند دستور به «تدبّر و تفکر» در آیات قرآن داده است. باید قرآن را خواند و از شگفتیهاى مفاهیم آن بهره گرفت. خداوند خود را در کلامش به انسان نشان داده است، ولى کوردلان نمى بینند. عمل به آیات قرآن مرحله است که هر آنچه در قرآن آموخته ایم باید به مرحله اجرا بگذاریم. در واقع انسان در این مرحله است که آزمایش خود را پس می دهد. قبول یا رد. بهشت یا خدای نخواسته جهنم. اینجاست که هر چه خوانده ای و هر چه گفته ای و هرچه باور داری مورد آزمایش خداوند قرار می گیرد. قاریان عزیز باید از خودتان مراقبت کنید و همواره از شر شیطان به خداوند تبارک و تعالی پناه ببرید که دشمن قسم خورده انسان اوست.
پس از پایان سخنرانی به داوران و 6 نفر برنده از هر دو رده سنی جوایز نقدی اهدا گردید. بحمدا.. این مسابقه در ایجاد حس دوستی و وحدت بین قاریان اهل تسنن و تشیع تاثی فراوانی دارد و تعدادی از قاریان برای حضور در کلاس قرآن نمایندگی فرهنگی در خانه فرهنگ اعلام آمادگی کردند.