-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/07/23 - 11:05
  • 77
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

جهان پر از ظلم و خشونت به صلح درون نمی‌رسد

به اعتقاد نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ایران در قم، هیچ وجدان انسانی نمی‌تواند امروز در خشونت‌ها و جنگ‌هایی که در گوشه گوشه جهان می‌گذرد به صلح درون دست یابد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در حاشیه برگزاری بیست و دومین نشست دبیرخانه کنگره ادیان جهانی و سنتی و با هدف اهمیت نقش رهبران جوان در تحکیم گفت‌وگوی بین دینی، همایش «رهبران مذهبی جوان» با حضور 21 کشور جهان و 8 مذهب در کاخ استقلال آستانه قزاقستان برگزار شد.

نشست تخصصی اول با موضوع «نقش رهبران جوان در توسعه پایدار جهان»، نشست دوم با موضوع «ارزش‌های معنوی در عصر دیجیتالی شدن و هوش مصنوعی: چالش‌ها و فرصت‌ها» برگزار شد و سومین نشست به موضوع «نقش رهبران جوان در گفت‌وگوی فرهنگ‌ها و ادیان» اختصاص یافت.

یحیی جهانگیری، رئیس نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ایران در قم در نشست تخصصی اول با موضوع «نقش رهبران جوان در توسعه پایدار جهان»، به واژه «سلام» اشاره کرد و گفت: کلمه سلام به معنای صلح است. ما مسلمانان گفت‌وگوهای خود را با سلام شروع می‌کنیم؛ این یعنی هر سخنی و گفت‌وگویی باید برای صلح باشد. صلح نه فقط میان انسانها بلکه بین انسان و طبیعت، انسان و حیوانات و ... .

وی ادامه داد: اسلام بر این امر تأکید دارد که تا صلح در درون انسان خود شکل نگیرد، هرگز نمی‌توان آن را در جامعه و جهان پیاده کرد. بدون آرامش جان و درون، نمی‌توان جهان و بیرون را صلح بخشید. از سوی دیگر، اسلام تصریح دارد که نمی‌توان در جهان پر از ظلم و خشونت زیست کرد ولی صلح درون انسان را جستجو کرد؟

به اعتقاد نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ایران در قم، هیچ وجدان انسانی نمی‌تواند امروز در خشونت‌ها و جنگ‌هایی که در گوشه گوشه جهان می‌گذرد به صلح درون دست یابد.

جهانگیری اذعان داشت که امروز ما رهبران جوان ادیان، وظیفه سنگینی بر دوش داریم. توسعه پایدار و متوازن وقتی امکان پذیر است که نه فقط بعد مادی بلکه بعد معنوی و ایمانی بشر هم تکامل یابد. توسعه بدون معنویت و اخلاق، سلاح‌های کشتار می‌سازد تا به دست خود انسان، انسان‌های دیگر نابود شوند.

وی خاطرنشان کرد که توسعه مبتنی بر ایسم‌هایی نظیر مادی‌گرایی و پوزیتویسم، سبب شد تا ساحت مهمی از زندگی بشر یعنی دین و اخلاق و معنویت، مورد غفلت قرار گیرد و مکتب اومانیسم موجب شد تا محور و هدف توسعه انسان باشد و حقوق دیگر موجودات هستی نظیر محیط زیست و حیوانات و ... نابود گردد.

رئیس نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ایران در قم خاطرنشان کرد: من از ایران آمده‌ام. سرزمین ادیان و مذاهب و اقوامی از جمله زرتشیتی، مسلمان، یهودی، مسیحی، شیعه و سنی و اقوام رنگارنگی چون ترک و کرد و فارس و لر و عرب و بلوچ و ... که در کنار هم نه سالها بلکه قرن‌هاست تجربه همزیستی مسالمت‌آمیز دارند. سرزمینی که شاعر بزرگش سعدی شیرازی از انسانیت می‌گوید و شعرش در سردر سازمان ملل نقش بسته است.

وی در پایان سخنانش، پیشنهاد برگزاری همایش رهبران دینی جوان در کشورهای مختلف را مطرح کرد که مقرر شد توسط قزاقستان بررسی شود.

در بیانیه پایانی این همایش که توسط مولین آشیمبایف، رئیس سنای قزاقستان اعلام شد، آمده است: «جوانان این همایش آمادگی خود را برای صرف دانش، انرژی و منابع خود در مسیر ساخت جهانی که در آن احترام متقابل و هماهنگی، مهربانی و شفقت، درک متقابل و همکاری حاکم باشد، اعلام کردند و نیز از جامعه جهانی خواستند تا در ایجاد فرهنگ گفت‌وگو و احترام به تنوع، و از طریق تلاش‌های مشترک برای ساختن آینده‌ مشترک بر اساس اصول مدارا، بدون توجه به وابستگی‌های قومی، مذهبی و فرهنگی، به آنها بپیوندند.»

بر اساس این بیانیه مقرر شد؛ همایش بعدی رهبران دینی جوان در سال آینده در حاشیه هشتمین کنگره رهبران ادیان جهانی و سنتی برپا شود که قرار است در 17 و 18 سپتامبر سال 2025 برگزار شود. همچنین، نشست بعدی دبیرخانه نیز 16 سپتامبر سال آینده سازماندهی و برگزار خواهد شد.

در ادامه این همایش، ضیایی، رئیس مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها و جهانگیری، رئیس نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ایران در قم با رئیس سنای قزاقستان دیدار کردند.

همچنین، ارتباطی با آقیرکه اسکندرآوا، رئیس شاخه جوانان حزب حاکم امانت قزاقستان برقرار شد و دو طرف به توافق رسیدند که در برنامه‌های آتی جوانان یکدیگر شرکت کنند و همکاری فی مابین را توسعه دهند.

در حاشیه این همایش سالن تعاملی نیز برپا شد که چهار بخش آن به فعالیت‌های مختلفی از جمله معرفی کتاب، گوشه هنری برای یادداشت‌های شرکت‌کنندگان، نقاشی کودکان با موضوع صلح و گفت‌وگوی بین ادیان و بخش اطلاعات مرتبط با معرفی مرکز نظربایف و کار دبیرخانه، اختصاص داشت.

 

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved