logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/12/23 - 07:16
  • 430
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
در سمینار بین‌المللی «داراشکوه» مطرح شد؛

رئیس دانشکده قیصربای لاهوتی هند خواستار امضای تفاهم‌نامه با ایران شد

بانگادیا در سمینار بین‌المللی «داراشکوه» گفت: دانشکده قیصربای لاهوتی آمراواتی ایالت ماهاراشترا هند خواستار امضای تفاهم‌نامه فرهنگی با خانه فرهنگ ایران در بمبئی است.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در بمبئی و بخش فارسی دانشکده قیصربای لاهوتی آمراواتی ایالت ماهاراشترا نظر به اهمیت هم‌زیستی و زندگی مسالمت آمیز میان همه جوامع و گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها به ویژه میان اسلام و هندوئیسم، سمینار بین‌المللی یک روزه با عنوان «داراشکوه» و دبیری مظهر عالم صدیقی، استاد زبان و ادبیات فارسی را برگزار کرد.

در این سمینار، محمدرضا فاضل، وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بمبئی، سیدنا امیر الدین ملک صاحب، رهبر گروه مهدی باغ شهر ناگپور، واسنت کومارجی مالپانی معاون دانشگاه گنشداس راتی چاتالیا سمیتی شهر امراواتی، بانگادیا، رئیس دانشکده قیصربای لاهوتی، یحیی جمیل مدیر گروه زبان فارسی دانشکده، رؤسای گروه‌های زبان و ادبیات فارسی دانشگاه‌های مختلف هند همچون اله آباد، دهلی، حیدرآباد، پاتنا و جمعی از اساتید، دانشجویان و علاقه‌مندان به گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها و زبان و ادب فارسی حضور داشتند.

بانگادیا، رئیس دانشکده قیصربای لاهوتی در سخنانی، با ابراز خرسندی از برگزاری این سمینار گفت: این اولین رویداد علمی - فرهنگی بین‌المللی در این دانشکده است که به همت گروه زبان و ادبیات فارسی این دانشکده و همکاری وابستگی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بمبئی انجام گرفت.

وی افزود: این دانشکده از زمان تأسیس تاکنون در زمینه گوناگون و مختلف فعالیت‌های گسترده برای ارتقای دانش در میان نسل جوان این منطقه انجام داده است و در زمینه ورزشی جوانان این دانشکده توانسته در سطح کشور در زمینه‌های مختلف جایگاه‌های خوبی را کسب کند.

بانگادیا بر لزوم توسعه همکاری‌های فرهنگی و علمی بین دو کشور تأکید و بیان کرد که برگزاری این سمینار بین‌المللی در این مرکز آموزشی با عنوان داراشکوه و عظمت نقش وی در گسترش همزیستی مسالمت‌آمیز میان ادیان و گروه‌های مذهبی می‌تواند نقطه آغازی برای همکاری‌های پیش رو باشد و این دانشکده خواستار امضای تفاهم‌نامه فرهنگی با خانه فرهنگ جمهوری اسلامی با بمبئی است.

ایران سرزمین عارفان است

امیر الدین ملک صاحب، رهبر گروه مهدی باغ ناگپور نیز در سخنانی، مطرح کرد: تصوف در هند دارای ریشه تاریخی بسیار عمیق و جا افتاده‌ای در میان همه جوامع هند است. در این میان، داراشکوه با افکار بلند خود که در قالب آثار جالب بدیع تجلی شد، توانسته است که همدلی و همفکری را در میان جامع هند ایجاد کند. این تفکر را نیز می‌توان در میان آثار گهربار شاعران پرآوازه همچون عطار، سعدی و حافظ دید.

وی ادامه داد: در اشعار شاعران بزرگ ایران زمین می‌توان جریان عارفانه را دید و ایران سرزمین عارفان است. انسانیت و عبودیت خداوند سبحان شالوده اصلی تصوف است و همه ما می‌دانیم که مهمترین سازمان و ساختمان جهان، سازمان ملل متحد است؛ سر در این سازمان با شعری از سعدی بزرگ نقش بسته است و شما می‌توانید شعر "بنی آدم اعضای یکدیگرند که در آفرینش ز یک گوهرند" را ببینید.

امیر الدین ملک صاحب تأکید کرد که ائمه اطهار(ع) برای همزیستی و زندگی مسالمت آمیز بسیار تلاش کردند و همگان را به صلح دعوت می‌کردند و در تاریخ اسلام می‌توان آن را به وضوح مشاهده کرد.

فاضل، وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در بمبئی اظهار داشت: سمینار بین‌المللی یک روزه اسلام و هندوئیسم با تمرکز بر فعالیت‌ها و آثار داراشکوه فرصتی مغتنم برای زمینه‌های مشترک فرهنگی میان دو فرهنگ ایران و هند فراهم کرده است.

وی تصریح کرد: اندیشمندان و فلاسفه و عرفای بزرگ اسلام مانند علامه طباطبایی در پژوهش‌های بین ادیان و مذاهب جهان، متون مقدس هندو به ویژه اوپانیشادها را ستوده‌اند و معارف عالی آن را با آموزه‌های عرفان اسلامی هم راستا معرفی کرده‌اند. در آثار داراشکوه نیز، می‌توانید به وضوح آموزه‌های اسلامی و اخلاقی اوپانیشادها را به خوبی مشاهده کنید.

وسنت کومارجی مالپانی، رئیس دانشگاه آمراواتی در سخنانی، برگزاری این گونه سمینارها را در توسعه دوستی و مودت میان اساتید و دانشجویان دو کشور تأثیرگذار دانست و بر تداوم همکاری‌های فرهنگی بین ایران و هند تأکید کرد.

سینگ، اشعار فارسی را در قالب غزل با صوت خواند که بسیار جالب بود و مورد استقبال علاقه‌مندان قرار گرفت. صدیقی، دبیر این سمینار در سخنان کوتاهی اظهار امیدواری کرد که در آینده‌ای نزدیک، شاهد سمینارهای بیشتر در زمینه‌های مشترکات فرهنگی ایران و هند باشیم.

در پایان از کتاب مجموعه مقالات رونمایی شد و اساتید حاضر در مراسم، مقالات خود را قرائت کردند.

انتهای پیام/

. .

. .

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved