logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/01/11 - 10:46
  • 473
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
در دانشگاه لمز پاکستان عنوان شد:

ایران و پاکستان دارای اشتراکات فرهنگی و ادبی بسیار هستند

علی کاووسی‌نژاد؛ استاد دانشگاه کرمان با اشاره به اشتراکات فرهنگی و ادبی ایران و پاکستان، گفت: اقبال و غالب از جمله شاعرانی هستند که در هر دو کشور محبوبیت فراوانی دارند و آثارشان مورد توجه و اقبال عموم مردم و نخبگان قرار گرفته است.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سمینار «اقبال و غالب از دیدگاه ایرانیان» با حضور علی کاووسی‌نژاد؛ استاد دانشگاه کرمان و جعفر روناس؛ وابسته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لاهور به میزبانی دانشکده علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه لمز برگزار شد.

خانم فاطمه فیاض، مدرس زبان فارسی دانشگاه لمز نیز به عنوان مسئول برگزاری این سمینار، به ارائه توضیحاتی درباره برنامه‌های سمینار و معرفی میهمانان پرداخت.

در این سمینار که با استقبال اساتید و دانشجویان زبان و ادبیات فارسی و اردو همراه بود، کاووسی‌نژاد به بررسی دیدگاه ایرانیان درباره اقبال لاهوری و غالب دهلوی، دو شاعر نامدار پارسی‌گوی پرداخت.

وی با اشاره به اشتراکات فرهنگی و ادبی ایران و پاکستان، گفت: اقبال و غالب از جمله شاعرانی هستند که در هر دو کشور محبوبیت فراوانی دارند و آثارشان مورد توجه و اقبال عموم مردم و نخبگان قرار گرفته است.

استاد دانشگاه کرمان به تشریح دیدگاه‌های مختلف درباره این دو شاعر پرداخت و گفت: در ایران، اقبال لاهوری به دلیل اشعار آزادی‌خواهانه و حماسی خود و غالب دهلوی به دلیل ظرافت و لطافت طبعش شناخته شده و مورد تحسین قرار می‌گیرند.

نقش اقبال لاهوری در تحولات فکری و فرهنگی جهان اسلام

روناس، وابسته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لاهور نیز در این سمینار به نقش اقبال لاهوری در تحولات فکری و فرهنگی جهان اسلام پرداخت و گفت: اقبال در پاکستان به عنوان شاعر ملی و در ایران علاوه بر آن، مصلح اجتماعی، اندیشمند و متفکر مسلمان نیز شناخته می‌شود.

وی به سخنان مقام معظم رهبری در کنگره بین‌المللی برای اقبال لاهوری که در تهران برگزار شد، اشاره کرد و گفت: رهبر معظم جمهوری اسلامی به زیبایی، تفکر اقبال را تشریح و به وی ستاره بلند شرق لقب دادند.

وابسته فرهنگی کشورمان افزود: اقبال بی شک یک شاعر بزرگ است و از بزرگان شعر به حساب می‌آید ولیکن شخصیت او چنان عمیق و متعالی است که نمی‌توان تنها بر یکی از خصوصیت‌های او و ابعاد زندگی‌اش تکیه کرد. اگر ما فقط اکتفا کنیم به اینکه بگوییم اقبال یک فیلسوف است و یک عالم است، حق او را ادا نکرده‌ایم.

در بخش بعدی برنامه، ویدئوی ارسالی خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران حاوی سخنان تاریخی مقام معظم رهبری در خصوص علامه اقبال لاهوری با زیرنویس اردو برای حاضران و دانشجویان به نمایش درآمد.

همچنین، سید بابر علی، رئیس هیئت مدیره دانشگاه لمز نیز ضمن خیرمقدم به میهمانان، بر اهمیت توسعه زبان فارسی و اردو و گسترش روابط فرهنگی بین ایران و پاکستان تأکید کرد.

در پایان، از دانشجویان فارسی آموز دانشگاه لمز که اشعار فارسی غالب را اجرا، تقدیر شد.

انتهای پیام/

. .

. .

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved