سمینار آموزشی «نظارت آموزشی» به همت مؤسسه نور مبين و رايزني فرهنگي ايران در افغانستان، در شهر كابل آغاز به كار كرد.
به گزارش ادارهكل روابط عمومي و اطلاعرساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، اولین سمینار آموزشی از سلسله سمینارهای آموزشی ویژه مسئولان اداره معارف، مدیران مدارس دولتی و خصوصی و ناظرین آموزشی شهر کابل، با عنوان «نظارت آموزشی»، در سالن همایشهای مرکز علوم وزارت معارف افغانستان در شهر کابل آغاز به كار كرد.
اين سمينار با هماهنگی و برنامهریزی مؤسسه بینالمللی «نور مبین» رایزنی فرهنگی ایران در افغانستان و اداره معارف شهر کابل، به مدت شش روز و در دو گروه مختلف برگزار ميشود. تدريس اين دوره به عهده فضلیخانی، عبدالهی و کامیاب، از اساتید دانشگاههای جمهوری اسلامی ایران است.
در آغاز آيين افتتاح اين سمينار منصور، ريیس اداره معارف شهر کابل به سخنراني پرداخت. وي با قرائت آیه شریفه «تعاونوا علی البر و التقوی» اظهار كرد: برگزاری این سمینار از سوی جمهوری اسلامی ایران، مصداق بارز کمک بر کار نیک و تقواست.
منصور ادامه داد: آنچه باعث تحکیم دوستی، محبت و پیوند ملتهای دو کشور شده، قلم و کتاب است.
ريیس اداره معارف کابل در بخش دیگری از سخنانش گفت: برگزاری این سمینار آموزشی دو هدف مهم را دنبال میكند، اولین هدف آن نزدیک كردن دو ملت ایران و افغانستان و هدف دوم ارتقاي علمی، آموزشی و استفاده از تجارب گرانبهای جمهوری اسلامی ایران در موضوع نظارت آموزشی است.
وي همچنين گفت: در سال گذشته و به همراه تعدادی از مدیران اداره معرف شهر کابل، سفری به تهران داشتیم. این سفر که همراه با خاطراتي خوش سپری شد، موجب یک ثمره مهم شد که امروز شاهد آن ثمره يعني برگزاری این کارگاه آموزشی هستیم.
سخنران بعدی این آیین رضا ملکی، رایزن فرهنگی ایران در افغانستان بود. وي در ابتدای سخنان خود با ابراز خرسندی از برگزاری این سمینار آموزشی، اظهار كرد: مشترکات بین دو کشور از حوزه وسیعی از جمله تمدن، آداب، سنن و مهمترین آنها دین و زبان مشترک برخوردار است که موجبات درک بالای بین مردم دو کشور را فراهم كرده است.
ملکی ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران و به همت پژوهشگران، محققان و اساتید، جمهوری اسلامی ایران از پیشرفتهای قابل توجهی در سطح جهانی برخوردار شد؛ اما آنچه مهم است و بارها اعلام شده؛ تعلق این پیشرفتها به جهان اسلام و به خصوص همسایگان است.
رایزن فرهنگی کشورمان افزود: اکنون این پیشرفتها در اختیار مردم مسلمان کشور دوست و برادر افغانستان قرار دارد که باید برای ارتقای کشورشان از آنها بهرهبرداری كنند.
وی در ادامه به خدمات علمی و آموزشی جمهوری اسلامی ایران به مهاجرین و همچنین اتباع افغانستان در داخل کشورمان پرداخت و آمادگی رایزنی فرهنگی ايران را برای امضاي تفاهمنامههای علمی، آموزشی و فرهنگی با مراکزی از این دست اعلام كرد.
بنا بر اعلام اين خبر، ورود هیأت ایرانی متشکل از اساتید اعزامی و همکاران رایزنی فرهنگی، طی آداب سنتی و زیبای افغانستان آغاز شد و پس از پایان آیین افتتاحیه، اولین کارگاه نظارت آموزشی با بررسی چگونگی نظارت و نقاط اشتراک و افتراق آن با بازرسی و ارزشیابی برگزار شد.
در ادامه برنامههای روز نخست، ضیافت ناهار به افتخار ورود هیأت ایرانی به میزبانی رییس معارف شهر کابل برگزار شد. پس از برپایی ضیافت نیز اعضای هیأت به همراه نوروزی، معاون رایزن فرهنگی ایران، به بازدید از «لیسه عالی نسوان سردار کابلی» یکی از مدارس مهم شهر کابل پرداختند. در این مجموعه آموزشی که از مدارس قدیمی شهر کابل است، در حال حاضر 8 هزار دانشآموز دختر از پایه اول تا دوازدهم تحصيل ميكنند.
انتهاي پيام/

