مستند قدیمیترین فرش دنیا با عنوان «زیبا، بافته اسرار» با همكاري رايزني فرهنگي كشورمان در محل موزه «ارمیتاژ» کار تصویربرداری خود را به پايان رساند.
به گزارش ادارهكل روابط عمومي و اطلاعرساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، مستند «زیبا، بافته اسرار» محصول مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در خصوص فرش پازیریک با همكاري رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در روسیه در محل موزه «ارمیتاژ» کار تصویربرداری خود را به پايان رساند.
این مستند اثر امیر ولینژاد، فارغالتحصیل کارگردانی از دانشگاه سنت پترزبورگ و علاقهمند به موضوعات «تاریخی و تمدن ایران» است.
مستند «زیبا، بافته اسرار» در حال حاضر در بخش تصویربرداری و مصاحبه به اتمام رسیده و در حال تدوین است. عوامل تولید امیر ولینژاد، محقق، تهیهکننده و کارگردان، آنتون شیرو کیخ، فیلمبردار، کنستانتین پیتوخوف، صدابردار و ناتالیا بیلووا، مدیر تولید هستند.
فرش پازیریک مربوط به دوره ایران هخامنشی است و بیش ار 2400 سال قدمت دارد. این قالی در مجموعه پازیریک نزدیک سیبری حدود هفتاد سال پیش یافت شد و هماکنون در موزه آرمیتاژ سنت پترزبورگ نگهداری میشود.
قالی پازیریک یک قالی پشمی با رنگهای زندهاست. این فرش چهارگوش تقریباً مربع بوده و ابعاد آن ۱٫۹۸ در ۱٫۸۹ متر است. نقشهایی که در آن دیده میشود شامل تصویر سوارکاران، آهوهای در حال چرا کردن و جانوران افسانهای با سر عقاب و بدن شیر است و حاشیهای گلدار دارد.
رنگ های به کار رفته در این فرش، سبز، آجری، قرمز تیره، آبی و قهوه ای هستند. البته گذر زمان باعث دگرگونی در رنگ قالی شده و تنها دلیلی که باعث سالم ماندن نسبی قالی بوده یخبندان شدید منطقه دره آلتای است.
بنابر اعلام اين خبر، قالی پازیریک قدیمیترین فرش دنیا است که در سال ۱۳۲۸ (۱۹۴۹ ميلادي) توسط سرگی رودنکو، باستان شناس روس در دره پازیریک در کنار اشیاء باستانی دیگری در در گور یخ زده یکی از فرمانروایان سکایی کشف شد. دره پازیریک دره ای کوچک در شمال کوهستان آلتایی در جنوب سیبری مرکزی و ۷۹ کیلومتری مرز مغولستان قرار دارد. بیشتر پژوهشگران این قالی را از دست بافت های پارتها و یا مادها میدانند.
انتهاي پيام/