معاون بينالملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در ديدار با «زف چونی»، گفت: كشورهاي بزرگ تلاش میکنند در ایران حضور فرهنگی داشته باشند.
به گزارش ادارهكل روابط عمومي و اطلاعرساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، عباس خامهیار، معاون بينالملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در برنامه سفر خود به تیرانا، 21 آبانماه به همراه سید احمد حسنیالست، رایزن فرهنگی ایران و محمدتقی بختیاری، کارشناس بالکان ادارهکل اروپا و آمریکا با زف چونی، معاون وزیر فرهنگ آلبانی دیدار و گفتوگو كرد.
در اين ديدار، خامهیار ضمن ابراز خرسندي از آشنايی با زادگاه متفکر و اندیشمند بزرگ «نعیم فراشری»، گفت: علاقمندم كه در راستای تحکیم روابط فی مابین دو کشور و معرفی چهرههای ماندگار چون حافظ، مولانا، خیام و بسیاری از متفکران بزرگ فرهنگ اصیل و پویای ایران اسلامی و همینطور، شخصیتهای برجسته و متفکر آلبانی نعیم فراشری و وجیه بخارايی گام برمیداریم.
وي با دعوت از معاون وزیر فرهنگ آلبانی جهت سفر به ايران گفت: ایران اسلامی جذابیتهای فرهنگی و هنری بسیاری را در دل خود ذخیره دارد. امروز بسیاری از کشورهای بزرگ جهان تلاش میکنند در ایران حضور فرهنگی داشته باشند و ما نیز، تلاش داريم تا شخصیت برجسته و علمی نعیم فراشری را در ایران معرفی کنیم.
معاون بينالملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي با تأكيد بر توسعه همکاریهای فرهنگی في مابين گفت: همكاريهاي فرهنگي دو كشور نیازمند زیرساخت و توافق طرفین است، از اين رو پیشنهاد میکنم موضوع امضاء توافقنامه همکاریهای فرهنگی و هنری مورد توجه قرار گیرد زيرا ما آمادگی هرگونه اقدام و همکاری در این زمینه را داریم.
خامهیار با اشاره به جایگاه مجله علمی و پژوهشی پرلا گفت: این مجله وزین کمک زیادی به شناخت فرهنگ و تمدن دو ملت کرده است. آنچه که مایه تاسف است اینکه نسل جوان و فرهیخته ایران آلبانی را با انور خوجه میشناسد و این شایسته جامعه آلبانی نیست لذا بايد فعالیتها و همکاریهای فرهنگی گسترش یابد تا ایران و آلبانی آنگونه که هستند، شناسايی شوند.
زف چونی در سخنان خود با تأكيد بر ضرورت توسعه همكاريها و امضاي قرارداد فرهنگی بين دو كشور گفت: در این دنیای آشفته گفتوگو و همکاریهاي فرهنگی ضرورت دارد، به ویژه آنکه ما با کشور بزرگ ایران اشتراکات زیادی داریم.
معاون وزیر فرهنگ آلبانی با تأكيد بر اينكه در آلبانی، زندگی مسالمتآمیز اقوام و مذاهب مختلف جاری است، گفت: وقتی پاپ به آلبانی آمدند اکثر استقبالکنندگان مسلمان بودند و این نشان از بردباری دینی دارد و روشن است که مبارزه با افراطیگری از طریق گفتوگو و تفاهم حاصل میشود.
در بخش پاياني اين ديدار، نسبت به برگزاري آيين بزرگداشت نعیم فراشری در تهران و بزرگداشت مشاهیر ایراني در آلباني تأكيد شد.
انتهاي پيام/