محمدعلي کیانی، رایزن فرهنگی ایران در راستای گسترش و توسعه همکاریهای پژوهشی و فرهنگی با زاخاری میخائیلوزخاریف، ريیس بنیاد اسلاویانی بلغارستان ديدار كرد.
به گزارش ادارهكل روابط عمومي و اطلاعرساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، در ابتداي اين دیدار زخاریف با سپاس از عزم و اراده جدی رایزنی فرهنگی ايران در همکاری متقابل با بنیاد اسلاویانی بلغارستان، اظهار امیدواری كرد که در آیندهاي نزدیک، همکاریهای متقابل در عرصه عمل نمایان شود.
وي با اشاره به اهمیت بالای روابط فرهنگیان و دانشگاهیان دو کشور، ایده رابطه نزدیکتر فرهنگی را از طریق گروههای فرهنگی، اتحادیه ناشران، مراکز علمی و دانشگاهی مطرح كرد. همچنین دعوت شخصیتهای علمی، فرهنگی از ایران به بلغارستان و بازدید از مراکز فرهنگی و ملاقات با روزنامهنگاران و اصحاب فرهنگ و هنر بلغارستان نیز از پیشنهادات وي در اين ديدار بود که مورد استقبال رایزن فرهنگی ایران قرار گرفت.
زخاریف با اشاره به برنامهریزی یک کنفرانس بینالمللی از طریق بنیاد اسلاوياني بلغارستان در مورد مسايل خاورمیانه و مهاجرت و پناهندگی به کشورهای اروپايی، ابراز امیدواری كرد که اندیشمندان و صاحبنظران ایران با شرکت در این کنفرانس، موجب غنای بحثها و دیدگاهها شوند.
وي همچنين با اشاره به حضور مقانات بلندپایه اتحادیه اروپا، مرکز مطالعات خلق چین و شخصیتهای علمی و دانشگاهی و سیاسی از کشورهای روسیه ، سوریه و ... در این کنفرانس، اعلام آمادگی كردن که از دولت ایران و شخصیتهای علمی ایرانی نیز براي شركت در اين كنفرانس دعوت شود.
پس از آن كياني، رایزن فرهنگی كشورمان در بلغارستان با مطرح كردن امکان امضای تفاهمنامه فرهنگی و علمی بین مؤسسات فرهنگی و علمی دو كشور و ديدارهاي بلندپایه علمی و دانشگاهی، دورنمای همکاری دوجانبه را روشن و پربار توصیف كرد.
ديدارهاي بلندپایه، چاپ کتاب، برگزاری نمایشگاههای عکس و هنرهای دستی، سفر به ایران و بازدید از مراکز علمی و فرهنگی ایران، فرصتهای مطالعاتی نیز از پیشنهادات رایزن فرهنگی ایران در بلغارستان در مورد برنامهریزی فرهنگی برای آینده بود كه در اين ديدار مطرح شد.
بنیاد اسلاویانی بلغارستان
بنیاد اسلاویانی یک سازمان غیردولتی، غیرانتفاعی، غیرمذهبی و غیرسیاسی است که در سال 1990 و مطابق قوانین بلغارستان دفتر خود را در صوفیه افتتاح كرد. فعالیتهای این بنیاد توسط مشارکت اعضا و شخصیتهای برجسته، دانشمندان، افراد شاخص علمی و فرهنگی و تجار انجام میگیرد.
این مؤسسه طبق قراردادهایی با وزارتخارنهها، مؤسسات و سازمانها و انجمنهای فرهنگی، آموزشی، علمی در بلغارستان و بیش از 45 کشور به آنها کمک میکند تا روابط خود را با شرکای اسلاو خود از کشورهای اتحادیه اروپا، آمریکا و دیگر کشورها گسترش دهند. اين کشورها عبارتند از: روسیه، اوکراین، بلاروس، ازبکستان، آذربایجان، مولداوی، قزاقستان، گرجستان، ارمنستان و دیگر کشورهای مشترکالمنافع، لهستان جمهوری چک، اسلواکی، آلمان، هلند، رومانی، یونان، صربستان، مونته نگرو، مجارستان، آلبانی، مقدونیه، اسلوانی، کرواسی، فنلاند، قبرس، ایتالیا، ترکیه، فرانسه، بلژیک، اسپانیا، سوئیس، بریتانیا و پرتغال.
بنیاد اسلاویانی تلاش میکند که با استفاده از ابتکارات و برنامههای فراوان، خود را به عنوان یکی از پلهای ارتباطی میان فرهنگهای ملی مطرح و تأیید كند و معتقد است كه تنها با همبستگی با ساختارهای جامعه مدنی میتواند اعتماد و همبستگی لازم و مؤثر معنوی میان ملل اسلاو در اروپا و جهان را تضمین كند.
اهداف که این موسسه دنبال مینماید به این شرح است:
- کمک به همکاری و ارتباط ملت بلغارستان با سایر ملل اسلاو و توسعه روابط آنها با دیگر اقوام و فرهنگها در اروپا و جهان
- معرفی فرهنگ اسلاو به فرهنگهای اروپایی و جهانی به عنوان یکی از عوامل اصلی پیشرفت بشریت
- توجه و اهتمام به تغییرات دمکراتیک در کشورهای اروپای مرکزی و شرقی و همچنین جمهوریهای سابق شوروی
- وارد ساختن اسلاوهای کل جهان به جهان بیانتهای دمکراسی و پیشرفت
- کشف جایگاه فرهنگ و تمدن اسلاو در میان فرهنگها و تمدنهای جهان
- تلاش برای همکاری نزدیک میان سازمانهای غیردولتی اسلاو در بلغارستان و دیگر کشورها
- اجرای پروژههای تحقیقی، تدوین برنامهها، مطالعات و همکاریهای بینالمللی در بخش آموزش، علوم فرهنگ و هنر و تبادل اطلاعات
بنیاد اسلاویانی با همکاری فعالی با برنامه FAR و TEMPUS اتحادیه اروپا دارد. همچنین همکاری نزدیکی با یونسکو براي شناخت فرهنگ اسلاو و روسیه ایفا كرده است. دیگر همکاریهای بین المللی این بنیاد با نهادهای بینالمللی عبارتند از: مرکز علمی و فرهنگی بینالمللی روسیه در وزارت خارجه این کشور، مؤسسه دیپلماتیک و دانشکده روابط خارجی وزارتخارجه روسیه، مؤسسه گورباچف مسکو، دانشکده اسپرینگ فیلد دانشگاه میسوری آمریکا، دانشگاه واشنگتن، دانشکده روابط خارجی کیف، مؤسسه همکاریهای مدیترانهای یونان و همچنین مؤسسات علمی و آموزشی در ایتالیا، هلند، بلاروس.
انتهاي پيام/