هشتادمین سال تولد فاضل اسکندر نویسنده شهیر ایرانی تبار روس شامگاه جمعه( 15 اسفندماه) با حضور شخصیت های فرهنگی در محل مرکز فرهنگی و کتابخانه فاضل اسکندر مسکو برگزار شد .
به گزارش ادارهكل روابط عمومي و اطلاعرساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، در این مراسم با حضور مهدی سنایی سفیر و رضا ملکی رایزن فرهنگی ايران ، رئیس موزه ادبیات روسیه ، معاون اتحادیه ناشران فدراسیون روسیه ، معاون دپارتمان فرهنگ شهرداری مسکو ، وزیر فرهنگ جمهوری آبخازیا ، سفیر جمهوری آبخازیا و جمعی دیگر از شخصیت ها و علاقمندان فرهنگ و ادبیات برگزار شد.
پس از سخنرانی معاون دپارتمان فرهنگ شهرداری مسکو و معاون اتحادیه ناشران فدراسیون روسیه ، مهدی سنایی سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه در سخنانی پس از تبریک هشتاد و ششمین سال تولد نویسنده شهیر روسیه که به سبب ریشه ایرانی اش مورد احترام ویژه ایرانی هاست ، حضور در این مراسم را برای خود و همکارانش در سفارت افتخار بزرگی دانست و فاضل اسکندر را نماد روابط دیرین تاریخی - فرهنگی و ادبی ایران ، روسیه و قفقاز خواند .
وي در پایان سخنان خود به رسم یادبود دو جلد ترجمه روسی مثنوی مولوی ، چهار جلد ترجمه روسی قصه های خوب برای بچه های خوب و یکی از صنایح دستی ایرانی را به فاضل اسکندر نویسنده نامدار ایرانی تبار روسیه اهداء نمود .
در ادامه مراسم دیگر شخصیت های حاضر در جلسه طی سخنانی به تجلیل از شخصیت خلاق این نویسنده بزرگ و پیام های انسانی و اخلاقی آثار برجسته وی پرداختند و قرائت فرازهایی از آثار شعر و نثر وی ، بخش پایانی این برنامه را شکل داد.
زندگي نامه فاضل عبداالویچ اسکندر
فاضل عبداالویچ اسکندر در سال 1929 در خانواده ای با پدر ایرانی و مادر آبخاز در سوخومی آبخازیا متولد شد . پدر وی در سال 1938 از اتحاد شوروی به ایران تبعید شد و از آن پس وی در نزد خانواده مادری خود دوران اولیه رشد و تحصیل را در روستای چگم آبخازیا پشت سر گذاشت و برای ادامه تحصیل به مسکو آمد . در مسکو در ابتدا در انستیتو روزنامه نگاری پذیرفته شد و پس از اندک مدتی به انستیتو ادبیات ماکسیم گورکی راه یافت و تحصیلات خود را در این انستیتو پایان برد .
فاضل اسکندر هم شعر می سراید و مجموعه اشعار زیادی تصنیف کرده و هم در حوزه ادبیات داستانی یکی از برجسته ترین نویسندگان معاصر روس محسوب می شود .
رمان سندرو از چگم که مبتنی بر تجربیات کودکی و نوجوانی وی در روستای چگم آبخازیاست از معروفترین رمان های اوست که اکثر جوایز مهم ادبی از جمله جایزه کتاب بزرگ روسیه روسیه را به خود اختصاص داده است .
فاضل اسکندر از سال 2012 سه سال پیاپی است که از سوی روسیه به کمیته جایزه نوبل ادبیات برای دریافت این جایزه معرفی می شود و به باور بسیاری از منتقدان و کارشناسان ، شایستگی دریافت نوبل ادبیات را به تمامی داراست .
عناصر شرقی و ایرانی در جای جای آثار این نویسنده محبوب و بزرگ روس به چشم می خورد و به گفته نزدیکان وی ، یافتن رد پایی پدر و آگاهی از سرنوشت او که بر اساس اسناد و مدارک موجود در نزد خانواده وی از سال 1938 در ایران رقم خورده است از آرزو های این نویسنده کهنسال روسیه است .
انتهاي پيام/