"راما کریشنا" رییس دانشگاه حیدرآباد در ديداربا حسنخانی مسئول خانه فرهنگ كشورمان در مومباي گفت: نشريات ایراني به ویژه به زبان انگلیسی برای تمامی محققان و استادان بسیار مفید دانست.
به گزارش اداره كل روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، مهدي حسنخاني وابسته فرهنگي و مسئول خانه فرهنگ كشورمان در مومباي با "راما کریشنا "رییس دانشگاه حیدرآباد ديدار و گفتگو كرد.
دراين ديدار، رییس دانشگاه حیدرآباد گفت:با وجود پیشرفت های همه جانبه علمی و تحقیقاتی جمهوري اسلامي ایران گسترش همکاریهای دانشگاهی دوکشور در سایر حوزه های علوم(غیر انسانی) نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
"راما کریشنا " با افتخار آمیز خواندن آثار فرهنگ و تمدن پارسی در حیدرآباد دکن، بر به روزكردن تعاملات و همکاری های دوجانبه و توسعه آنها در علوم تأکید کرد.
وي افزود: در حال حاضر پیشرفت های علمی تحقیقاتی جمهوري اسلامي ایران در زمینه های مختلف بسیار چشمگیر است و ما مایل هستیم همکاری های دوطرف در حوزه های فرهنگی و ادبی و هنری متوقف نشود.
"راما کریشنا " با توجه به رشته تخصصی خود،از برخی فیزیکدانان ایرانی که شهرت جهانی دارند، نام برد و برای دعوت و برگزاری سمینار تخصصی در این حوزه اعلام آمادگی نمود.
حسنخانی وابسته فرهنگی ايران ضمن تشکر از حمایت دانشگاه در برگزاری موفقیت آمیز سمینار علمی دو روزه بزرگداشت حافظ در دانشکده علوم انسانی این دانشگاه، آمادگی خانه فرهنگ ایران را برای گسترش هر چه بیشتر روابط علمی فرهنگی بویژه در زمینه مشترکات فرهنگی، تاریخی، ادبی و هنری را اعلام داشت.
در خاتمه ،حسنخانی با اهداء یک جلد دیوان نفیس حافظ ، آمادگی خانه فرهنگ ايران برای تأمین منابع کتابخانه ایی بویژه در حوزه های زبان و ادبیات فارسی و ایرانشناسی اعلام داشت.
گفتني است دانشگاه حیدرآباد تأسیس سال 1974، تنها در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری و در زمینه های مطالعاتی و تحقیقاتی دانشجو می پذیرد. این دانشگاه دارای 10دانشکده مطالعات عالی در تمام رشته های علوم انسانی، علوم پایه، پزشکی، فنی مهندسی و هنر بوده و هم اکنون بیش از 5000هزار دانشجو، 400 استاد و 46 گروه مطالعات علمی دارد و در شمار معدود دانشگاه های ممتاز ودارای مدرک تحصیلی سطحA هندوستان محسوب می گردد. این دانشگاه از امکانات خوب مطالعاتی و تحقیقاتی همچون کتابخانه (با بیش از 356هزار جلد کتاب تخصصی)، 10پایگاه بانک اطلاعات علمی، 18000نشریه علمی آنلاین و سایر امکانات آموزشی و پژوهشی برخوردار است.
تعداد قابل توجهی از دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در این شهر مشغول به تحصیل میباشند. همچنین جمعی از یزدیهای مقیم هند در این شهر ساکن هستند و دارای موقوفات حسینیه ها و اماکن فرهنگی مختلف هستند.
لازم به یادآوری است شهر حیدرآباد مرکز ایالت آندراپرادش سابقه حکمرانی پانصد ساله سلسله پادشاهان ایرانی، (قطب شاهیان و نظام شاهیان) در این شهر و اکثر بخشهای دکن (بخشهایی از شش ایالت جنوبی هند) تا پیش از حضور انگلستان را داشته و از آثار تاریخی و فرهنگی ایرانی بسیاری برخوردار است. زبان فارسی نیز تا 70سال پیش و با وجود سلطه انگلستان در این منطقه زبان رسمی بوده است.