جشنواره لباسهای محلی و صنایع دستی دیروز و امروز ازبکستان به مناسبت روزجهانی موزه 13 ارديبهشت ماه در تاشکند افتتاح شد.
به گزارش اداره كل روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي،اين جشنواره با هدف تقویت فرهنگ ، هنر و هویت ازبکی وهمچنين معرفی آیین ها و سنت های گذشته و امروز واهمیت پوشش های محلی، پرورش خلاقیت،نوآوری طراحان و هنرمندان لباس های محلی با حضور تعدادی از سفرا ، رایزنان فرهنگی کشورهای خارجی مستقر در تاشکند و مردم علاقه مند به فرهنگ و هنر ازبکستان برگزارشد.
در این جشنواره ؛ لباس های محلی و صنایع دستی استان های مختلف ازبکستان درمحل موزه هنرهای دستی ازبکستان وابسته به وزارت فرهنگ و امور ورزش جمهوری ازبکستان در تاشکند در معرض دید علاقه مندان قرارگرفت .
مراسم افتتاحیه این جشنواره با سخنرانی "تورسون علی قوزیف "وزیر فرهنگ و امور ورزش جمهوری ازبکستان آغاز شد .
وي هدف از برگزاری این جشنواره را آشنایی مردم با فرهنگ لباس های محلی میراث به یادگار مانده از گذشتگان در مناطق مختلف کشوربه مناسبت روز جهانی موزه عنوان کرد .
علی قوزیف گفت: یکی از نشانه های فرهنگی در مناطق مختلف ازبکستان لباسهای محلی است. این لباسها با توجه به آب و هوای مناطق از تنوع رنگ و شکل برخوردار بوده و از گذشته های دور به عنوان پوششی کامل برای زنان و مردان مورد استفاده بوده است .
وزیر فرهنگ و امور ورزش ازبکستان افزود: ترویج فرهنگ استفاده از لباسهای سنتی درکشور بعد از استقلال جمهوری ازبکستان،جامعیت بیشتری پیدا کرده و این جشنواره در شناساندن فرهنگ و سنن مردم ازبکستان بسیار حائز اهمیت است و فرصتی برای آشنایی مردم ازبکستان و ملل دیگر با جامعه و فرهنگ مردم ازبکستان پدید می آورد.
درادامه" حمید مصطفوی" رایزن فرهنگی ایران طی سخنانی اظهار داشت : نوع پوشش زن و مرد ازجمله مسایلی است كه از همواره دارای اهمیت بوده و در شرع مقدس اسلام نیز برآن تأكید بسیار شده است ، معرفی البسه محلی اقوام در مناطق مختلف ازبکستان به عنوان بخشی از فرهنگ مردم است که از طرحها و رنگهای متنوع و متمایزی برخوردار است.
وي افزود : لباسهای محلی دوره های مختلف مردم ازبکستان که از سراسرکشور به نمایش گذاشته شده برجذابیتهای این جشنواره افزوده است .
رایزن فرهنگی ايران با اشاره به تنوع اقوام مختلف در ازبکستان اظهار داشت : نمايش زندگي سنتي و فرهنگ امروزی لباسهای مختلف مردم ازبکستان باعث ايجاد ارتباط عاطفي عميق بين نسل هاي امروز با نسل هاي ديروز و ارج نهادن به سنت بومي گذشته دركنار زندگي ماشيني امروز می باشد.
وي در پایان اظهار امید واری کرد که درآینده شاهد برگزاری جشنواره لباسهای محلی دو کشور در راستای معرفی اشتراکات فرهنگی و هنری و نزدیکی و دوستی ملت دو کشور باشیم .

