خامهيار در ديدار هيأت رسانهاي از اندونزي با تأكيد بر معرفي دين مبين اسلام به جهانيان گفت: در شرایط بسیار حساس کنونی جهان اسلام، وحدت و همگرايي، راهبرد مهم رفع مشکلات کشورهای اسلامی است.
به گزارش ادارهكل روابط عمومي و اطلاعرساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، هيأت رسانهاي شش نفره از اندونزي كه با هدف آشنايي با وضعيت و ظرفيتهاي سياسي، فرهنگي، اقتصادي و گردشگري جمهوري اسلامي ايران به كشورمان عزيمت كردهاند، پيش از ظهر امروز، اول بهمنماه ضمن حضور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي با عباس خامهيار، معاون بينالملل اين سازمان ديدار و گفتوگو كردند.
خامهيار در سخنان آغازين خود، با اشاره به پيشنيه تاريخي و كهن روابط ايران و اندونزي گفت: از آنجايي كه اندونزي جايگاه مهمي در جهان اسلام دارد، براي نظام جمهوري اسلامي ايران همواره حائز اهميت بوده است و دو كشور ميتوانند در همبستگي اسلامي نقش بسزايي داشته باشند.
معاون بينالملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي افزود: هم دولت و هم ملت ايران و اندونزي خواهان گسترش روابط فرهنگي با يكديگر هستند كه برای تحقق این اهداف باید شرایط همکاری متقابل دو کشور در سطوح مختلف فراهم شود.
وي همچنين، بيان كرد: در شرایط بسیار حساس کنونی جهان اسلام، بدون تردید حل بخش عمدهای از مشکلات کشورهای اسلامی در گرو وحدت و همگرايي است.
خامهيار با تأكيد بر معرفي اسلام ناب محمدي (ص) به جهانيان گفت: امروز جهان اسلام با چالشهای متعددی روبرو است. تلاش قدرتهای خارجی برای تسلط بر امور مسلمین و جلوگيري از توسعه نیافتگی و ايجاد اختلافات میان کشورهای اسلامی نمونههایی از اين معضلات است.
وي ادامه داد: در اين شرايط حساس، مورد آماج جهل و خشونت هستيم و اين خشونتها ناشي از برداشتهاي غير صحيح از اسلام واقعي است كه توسط گروههاي افراطگرا معرفي ميشود.

خامهيار با اشاره به نقش رسانهها در بیان اشتراکات و همگرایی بین ملتهای مسلمان گفت: امیدوارم در پرتو آموزههای قرآن کریم و سنت پیامبر اسلام و با اتکا به اصل ارزشمند همزیستی مسالمتآمیز، بتوانیم گامی بلند در مسیر گسترش صلح، عدالت، وحدت و برابری و برادری در جهان اسلام برداريم.
وي از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي به عنوان پُل ارتباطي ميان ايران و ساير كشورها ياد كرد و گفت: اين سازمان به عنوان مركز ديپلماسي عمومي جمهوري اسلامي ايران با در اختيار داشتن بيش از 80 نمايندگي فرهنگي در 63 كشور جهان سعي بر اين دارد تا تصویری روشن از فرهنگ و تمدن ایرانی ـ اسلامی به جهانیان عرضه كند.
معاون بينالملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي ادامه داد: ما در زمينههاي مختلف فرهنگي از جمله هفته فرهنگي، هفته فيلم، نشستهاي ادبي، آموزش زبان فارسي، اعزام استاد و دانشجو، فرصتهاي مطالعاتي، چاپ و نشر در قالب طرح «تاپ»، نمايشگاه، گفتوگوهاي فرهنگي و ديني با ساير كشورها فعاليت داريم.
وي با اشاره به ضرورت و اهميت برگزاري گفتوگوهاي فرهنگي و ديني گفت: اين گفتوگوها براي رسيدن به معنويت و همگرايي و وحدت بين مسلمانان جهان مؤثر است و ميتواند مسير روشني را در راستاي توسعه و تعميق ارتباطات امروز و آينده نشان دهد.
خامهيار با تأكيد بر نقش رسانهها برای مقابله با هجمههای رسانهای غرب اظهار كرد: رسانهها باید در ارائه تصویر واقعی از دين مبين اسلام و ایران، ما را همراهی کنند و واقعیتهای موجود در ایران آنطور که هست را به تصویر بكشند.
تأكيد بر گفتوگوي فرهنگي بين نخبگان اندونزي و ايران
تتي مودريكا، رايزن سفارت و مسئول بخش امور فرهنگي و اجتماعي سفارت اندونزي در تهران نيز در ادامه اين ديدار، بر لزوم گفتوگوي فرهنگي بين نخبگان و انديشمندان بين دو كشور تأكيد كرد.

وي ادامه داد: تبادل رسانهاي يكي از راههاي گسترش روابط بين ايران و اندونزي است كه اين هدف ميتواند با ايجاد توافقنامههاي همكاري محقق شود.
پس از آن، مامان سوديامان، ترياس كونكاپونو، ملاني اكا ماهايانا، اري هرماوان، زينال عابدين و يونانتو هاريجا به ارايه نقطه نظرات و ديدگاههاي خود پيرامون زمينههاي تبادل و تعاملات فرهنگي بين دو كشور پرداختند و خواستار اعطاي بورسيه تحصيلي و فرصتهاي مطالعاتي براي دانشجويان و اساتيد اندونزي شدند.
انتهاي پيام/