در ديدار وابسته فرهنگی ایران در لاهور با ريیس بخش علوم انسانی دانشگاه لومز پاكستان، طرفين بر توسعه فعاليتهاي دانشگاهي دو كشور تأكيد كردند.
به گزارش روابط عمومي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، در راستای توسعه برنامههای فرهنگی و علمی و گسترش همکاریهای دانشگاهی، علیاکبر رضائیفرد، وابسته فرهنگی و احمد مرجانینژاد، کارشناس فرهنگی ایران در لاهور به همراه ثمینه، مسئول امور دانشگاهی و آموزشی خانه فرهنگ ايران در لاهور با کامران اسدر علی، مدیر گروه علوم اجتماعی دانشگاه لومز (LUMS) پاكستان و اسکندر علی شاه، مشاور سابق وزیر امور خارجه پاکستان و استاد علوم سیاسی اين دانشگاه ديدار و گفتوگو كردند.
کامران اسدر علی در اين ديدار گفت: ایران و پاکستان، روابط دیرینه تاریخی، فرهنگی و علمی دارند، براي ترویج و بهروزآوری این روابط لازم است، همکاریهای بین دانشگاهی، مراکز فرهنگی، مراکز علمی و تحقیقی، عملکردهایی بارزتر و قویتر داشته باشند.
وي تأكيد كرد: آشنایی و علاقمندی شخصی به فرهنگ و تمدن کشور ایران دارم و اطمینان دارم که وابستگی فرهنگی اين كشور در لاهور، بهترین مسیر برای پیمودن جادههای فرهنگی است.
مدیر گروه علوم اجتماعی دانشگاه لومز ادامه داد: اين دانشگاه امکانات و علاقه زیادی برای برگزاری برنامههای مشترک علمی و فرهنگی، تبادل استاد و دانشجو و سایر برنامههای دانشگاهی با جمهوري اسلامي ایران دارد. ما در کنار برگزاری برنامههای فرهنگی، علمی در لاهور، از مشارکت در برگزاری جشنوارههای فیلم، موسیقی (محلی، سنتی)، نقاشی، مینیاتور، خطاطی و خوشنویسی، استقبال میكنیم.
در ادامه علیاکبر رضائیفرد، وابسته فرهنگی ایران در لاهور ابراز كرد: امکانات و تواناییهای علمی و فرهنگی دو کشور دوست و همسایه، هم باعث افتخار و خوشحالی است و هم میتواند متمم و مکمل پیشرفتهای علمی، فرهنگی فیمابین شود.
وي افزود: خانه فرهنگ ایران در لاهور، براي گسترش مناسبات و همکاریهای علمی و فرهنگی، بین دو ملت برادر و مسلمان و دو کشور همسایه تاریخی، تمام کوشش خود را مبذول خواهد كرد و این علاقمندی و آشنایی شما با فرهنگ ایران را فرصت مغتنم و مفیدی برای گسترش و بالندگی امور فرهنگی و علمی بین دو کشور میداند.
در ادامه اين ديدار اسکندر علی شاه، مشاور سابق وزیر امور خارجه پاکستان و استاد علوم سیاسی دانشگاه لومز با بيان اينكه؛ علاقمندی من به فرهنگ ایرانزمین باعث شد تا زبان فارسی را یاد بگیرم، اظهار کرد: همکاری دو طرف موجب تقویت مناسبات فرهنگی و بینشی دانشجویان دانشگاههاي دو كشور خواهد بود.
احمد مرجانینژاد، کارشناس فرهنگی خانه فرهنگ كشورمان هم با بيان سخناني گفت: تبادل تجربیات فرهنگی، علمی، همکاریهای دانشگاهی و فرهنگی، ایجاد زمینههای بهرهمندی از تواناییها و امکانات طرفین، بنیادیترین عملکرد مراکز دانشگاهی و فرهنگی است.
وي تأكيد كرد: بسترسازی زمینههای آشنایی و آگاهی فرهیختگان دو کشور از وضعیت واقعی اجتماعی، علمی یکدیگر، بسان پلی مستحکم، سهولت تبادل اندیشه و فناوری را فراهم خواهد ساخت.
در پايان طرفين اين ديدار از فضای کتابخانه دانشگاه و به ویژه بخش کتب فارسی آن بازدید كردند.
بنا بر اعلام اين گزارش، دانشگاه لومز، یکی از معتبرترین دانشگاههای خصوصی پاکستان است كه در سال 1986 ميلادي به همت چند تن از سرمایهداران و بازرگانان پنجابی تأسیس و توسط فرهیختگان بومی راهاندازی شد.
اين دانشگاه در حال حاضر دارای 5 دانشکده است که حدود 4 هزار و 500 دانشجو را در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری، در رشتههای علوم اجتماعی، علوم انسانی، حقوق و فنی، مورد پذیرش و آموزش قرار داده است.
انتهاي پيام/ش
