خانه فرهنگ ايران در حيدرآباد پاكستان به مناسبت سالروز پيروزي انقلاب اسلامي ميزگرد «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» را برگزار كرد.
به گزارش ادارهكل روابط عمومي و اطلاعرساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، احمد عبدالهپور، مسئول خانه فرهنگ و وابسته فرهنگی ایران در حیدرآباد، در سخنراني خود در اين ميزگرد گفت: ما معتقدیم اگرچه اراده خداوند باری تعالی چنین بود که آخرین پیامبر خود را برای هدایت بشر در سرزمین حجاز مبعوث فرماید؛ ولی تمامی ملتهای جهان را از وجود آن بهرهمند ساخت، به همین شکل هم معتقدیم، با وجود اینکه تقدیر الهی موجب شد که انقلاب اسلامی در ایران واقع شود، ولی این انقلاب را نه فقط برای ملت ایران بلکه متعلق به کل ملتهای آزاده جهان میدانیم.
حجتالاسلام حيدرعلي جوادي، مؤسس و مسئول مركز تحقيقات و تبليغات اسلامي جامشورو هم گفت: اين جلسه وزين است و حضور شما شخصيتهاي بزرگ جامعه به بار آن افزوده است. به نظر من اگر اينطور گفته شود بهتر است كه انقلاب اسلامي كه در ايران رخ داد؛ انقلاب ايراني نيست؛ بلکه انقلاب اسلامي است. ما نيش خورده سياست هستيم، به نام سياست، به نام رفاقت، به نام عدل و عدالت، به نام مردم دوستی به ما نيش ميزنند و ما فريب ميخوريم.
اعجاز كهونهارو، رييس دانشكده علوم اجتماعي دانشگاه كشاورزي تندوجام هم طي سخنانی اظهار كرد: سياست كشورهاي غربي قبل از جنگ جهاني دوم و بعد از آن متفاوت است. قبل از جنگ جهاني دوم به كشورها حمله ميكردند و آنها را مستعمره خود ميكردند، پس از جنگ جهاني دوم روش را تغيير دادند و كشورها را آزاد كردند و به اصطلاح دموكراسي را رواج دادند كه به دستور آنها عمل كند. به همين نحو آمريكا در ايران نفوذ داشت.
وي افزود: انقلابي كه عليه شاه آمد در اين انقلاب دانشجويان نقش مهمی داشتند و بسياري از مردم عادی به خيابانها آمدند. ايران جایگاه مهمي در منطقه دارد. ایران با پاكستان، افغانستان، تركمنستان، آذربایجان، ارمنستان، تركيه و عراق مرز وسيعی دارد. از لحاظ مساحت بيش از دو برابر پاكستان است. جمعيت ايران حدود 80 ميليون نفر است و تراكم جمعيت آن خيلي كمتر از پاكستان است. بايد بررسي كنيم كه چرا ایران پس از وقوع انقلاب و تنها ماندن، نه تنها متوقف نشد؛ بلکه در بسیاری از زمینهها پيشرفت كرد.
وي ادامه داد: اكنون درآمد سرانه ايران 5/2 تا 3 برابر پاكستان است. در ميدان علم ببينيم مثلاً در رياضيات خيلي خوب هستند، وضعيت آموزش آنها خيلي خوب است.
نعمت الله لغاري، استاد دانشگاه تندوجام هم گفت: بعد از بعثت پيامبر اكرم (ص) مردم جهان، اعراب را صاحب فصاحت و بلاغت ميدانستند؛ اعرابی كه قبلاً به خاطر چيزهاي كوچك، سالها با يكديگر ميجنگيدند. از آنجا که حضرت امام خميني (ره) مطابق سيره پيامبر (ص) عمل كرد، پيروز شد. اينكه در شعارهایمان ميگوييم استقلال و آزادي، به اين معني نيست كه مثلاً همه چیز آزاد شود؛ به اين معني است كه مردم در دايره اسلام آزاد هستند.
تراب علي خوجه، رييس محفل حسيني حيدرآباد هم طي سخنان خود گفت: ايران با وجود تحريمهاي مختلف پيشرفت كرد و امروز در همه زمينهها ايران پيشرفت كرده است. بايد ببينيم ايران چگونه در زمينههاي مختلف پيشرفت كرده است و از آن پيروي كنيم. يكي از دلايل اين پيشرفت رهبري است.
سرهنگ حسن امام قادري، سيد ساجد علي شاه كاظمي، رفيق احمد منگي، اخلاق احمد اخلاق، عطاءالله لانگاه، عطاءالله شاه، اصغر تقوي، علي حيدري، سيد انصر سبطين رضوي، حجتالاسلام محمدعلي جروار، حجتالاسلام رضا محمد سعيدي و مسعود جمال خانزاده، از شخصيتها و فرهيختگان نظامي، فرهنگي و ديني حيدرآباد پاكستان، ديگر سخنرانان اين ميزگرد بودند.
انتهاي پيام/