دومین کنفرانس جهانی گردشگری و فرهنگ با عنوان «تقویت توسعه پایدار» به منظور بررسی نقش فرهنگ و گردشگری در توسعه همهجانبه، در مسقط برگزار شد.
به گزارش ادارهكل روابط عمومي و اطلاعرساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، این کنفرانس توسط دبیرخانه سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) و سازمان تربیتی علمی و فرهنگی ملل متحد (UNESCO) و با همکاری وزارتخانههای فرهنگ و میراث و گردشگری سلطنت عمان و با شرکت وزیران گردشگری و فرهنگ از سراسر جهان و با هدف بررسی الگوهای همکاری میان گردشگری و فرهنگ انجام شد.
این کنفرانس به هدف همکاری با سازمان ملل متحد و سازمان های بینالمللی برای تحقق طرحها و برنامههای همکاری میان کشورهای جهان در حوزههای مختلف مربوط بخشهای گردشگری و فرهنگ انجام گرفت.
در مراسم افتتاحیه این همایش جهانی که توسط سید فهد بن محمود آل سعید، معاون نخستوزیر عمان در امور کابینه آغاز شد، وی بر اهمیت این کنفرانس تأکید کرد و گفت: حضور بسیاری از کشورهای جهان در این همایش نشانگر آن است که سلطنت عمان دارای ثروتی سترگ از میراث و فرهنگ است.
در ادامه احمد بن ناصر المحرزي، وزير گردشگری عمان گفت: امیدواریم بتوانیم در توسعه پایدار گردشگری در سطح جهان تأثیر مفیدی داشته باشیم.
همچنین طالب الرفاعی، دبیرکل سازمان جهانی جهانگردی نیز به بیان جایگاه و اهمیت صنعت گردشگری پرداخت و گفت: امیدوارم این صنعت بتواند رفاه، درک متقابل و امید را برای بسیاری از زندگیها در سراسر جهان به ارمغان آورد.
در ادامه پیام دبیرکل یونسکو به مناسبت برگزاري این همایش قرائت شد و پس از آن خانم الیزا جان رید، سفیر ویژه کشور ایسلند در عمان، در زمینه تحقق اهداف گردشگری و توسعه پایدار مقاله خود را ارايه داد.
با پايان يافتن آيين افتتاحيه، نشستهاي كنفرانس با برگزاري نشست ویژه مذاکرات وزیران و رؤسای سازمانهای گردشگری و فرهنگ جهان در مورد گردشگری، فرهنگ و توسعه پایدار برگزار شد. در این نشست نمایندگان کشورهای هند، عراق، نپال، قطر، امارات و ... به موضوع گردشگری پرداختند.
موضوع نشست دوم همایش «گردشگری فرهنگی به عنوان عاملی برای گسترش صلح و تولید ثروت» بود که در آن سعید اوحدی، معاون برنامهریزی و سرمایهگذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سخنراني كرد.
«نقش توسعه گردشگری در حفظ میراث فرهنگی» و «نقش فرهنگ و گردشگری در توسعه و نوآوریها» عناوين ديگر نشستهاي علمي اين كنفرانس بودند.
در پايان نيز بیانیه كنفراس قرائت شد. این بیانیه شامل اعلامیه پیشنهادی گردشگری و فرهنگ مسقط با عنوان «ترویج توسعه پایدار» بود که بر تقویت روابط هماهنگ و همکاری میان دو حوزه گردشگری و فرهنگ و افزایش سطح مشارکت گردشگری فرهنگی در برنامه 2030 توسعه پایدار سازمان ملل متحد تأکید داشت.
انتهاي پيام/
