بيستوسومين نشست تخصصي ادارهكل امور فرهنگي ایرانیان خارج از کشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، با موضوع «الگوي ارتباطگيري با ايرانيان مقيم خارج از كشور» برگزار شد.
به گزارش ادارهكل روابط عمومي و اطلاعرساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، بيستوسومين نشست تخصصي ادارهكل امور فرهنگي ایرانیان خارج از کشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، با موضوع «الگوي ارتباطگيري با ايرانيان مقيم خارج از كشور» صبح امروز (14 دي ماه) با سخنراني دهقانان، عضو هيأت علمي دانشگاه علامه طباطبايي در محل سالن جلسات ساختمان شماره يك اين سازمان برگزار شد.
حسين ديوسالار، مديركل امور فرهنگي ايرانيان خارج از كشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در ابتداي اين نشست با بيان سخناني ضمن اشاره به ضرورت برنامهريزي به منظور اجراي نشستهاي تخصصي با موضوع ايرانيان خارج از كشور، گفت: ادارهكل امور فرهنگي ايرانيان خارج از كشور در حدود دو سال گذشته تمام تلاش خود را براي برگزاري منظم و مستمر اينگونه نشستها به كار گرفته است؛ زيرا معتقد هستيم نهادهاي فعال در خارج از كشور به ويژه در خصوص ايرانيان خارج از كشور در قالب چنين نشستهايي ميتوانند در جهت همآوايي گام بردارند.
در ادامه نيز دهقانان، عضو هيأت علمي دانشگاه علامه طباطبايي با اشاره به سخنان مقام معظم رهبري كه فرمودند: «به نظر من ما در مورد اتباع ایرانی مقیم کشورهای دیگر ـ یک کمی ـ کوتاه میآییم؛ یعنی آن حساسیت لازم را به خرج نمیدهیم. این مسأله آبروی ماست و باید در این زمینه بنشینید و برنامهریزی کنید.» به ضرورت تحقيق درباره ايرانيان مقيم خارج از كشور پرداخت و گفت: اكنون شرايط حاكم بر روابط بينالملل اهميت نقش شهروندان مقيم ساير كشورها را در ديگر نقاط پررنگتر كرده است.
وي افزود: اهميت ايرانيان خارج از كشور صرفاً از بُعد اقتصادي نيست؛ بلكه مباحث ديگري نظير مشاركت در فعاليتها، انتقال علم و فناوري، تأثير در روابط خارجي و ... را نيز در برميگيرد.
عضو هيأت علمي دانشگاه علامه طباطبايي در ادامه با تشريح تحقيق انجام شده در اين دانشگاه در خصوص الگوي ارتباطگيري با ايرانيان مقيم خارج از كشور، گفت: آنچه دانشگاه علامه طباطبايي را به اين تحقيق علاقمند كرد، تعداد زياد ايرانيان مقيم خارج از كشور، مهاجرت ايرانيان كه بيشتر در سه دهه اخير انجام شده است، حجم بالاي داراييها، سطح بالاي اثرگذاري و گرايشات عميق ملي آنان بوده است.
وي افزود: سؤال اصلي اين پژوهش كه رسيدن به پاسخ آن دو سال به طول انجاميده، اين است كه مدل مطلوب ارتباطگيري با ايرانيان خارج از كشور چيست؟ كه البته تمركز اصلي نيز بر روي كانالهاي ارتباطي ايرانيان معطوف شده است.
دهقانان در ادامه جلسه در خصوص چگونگي انجام اين پژوهش و نتايج حاصله از آن توضيحاتي ارايه داد و پس از آن شركتكنندگان نقطه نظرات و سؤالات خود را بيان كردند.
در بخش پاياني اين برنامه نيز مراسم اهداي لوح تقدير به نويسندگان 12 مقاله برتر چاپ شده در كتاب «ايرانيان مهاجر پس از سه دهه» برگزار شد.
بنا بر اعلام اين خبر، در اين نشست علمي جمعي از مديران و كارشناسان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و همچنين ديگر مراكز فرهنگي داخل كشور از جمله حوزه علميه قم، شبكه جهاني جام جم، وزارت ورزش و جوانان، نهاد نمايندگي ولي فقيه در امور دانشجويان ايراني خارج از كشور، مركز تحقيقات صدا و سيما، سازمان ميراث فرهنگي و صنايع دستي، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، مؤسسه مطالعات اجتماعي، سازمان فرهنگي و هنري شهرداري تهران، سازمان فرهنگي اكو، مؤسسه همفكري نوانديشان آشنا (مهنا) و تعدادي از پژوهشگران و دانشگاهيان حضور داشتند.
انتهاي پيام/


