خلیفه ارامنه تهران گفت: باور داریم که خداوند جهان را آفرید و وظیفه محافظت از آن را به انسان محول کرد، پس باید بیاموزیم تا همواره در راستای حفاظت از محیط زیست تأمل و اقدام كنیم.
به گزارش روابط عمومي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، اسقف اعظم سیبوه سرکیسیان، خلیفه ارامنه تهران در سخنراني خود با عنوان «تعامل رهبران دینی و محیط زیست» در هشتمين دور گفتوگوی دینی اسلام و مسیحیت ارمنی حوزه سيليسی كه با موضوع «اديان و محيط زيست» در لبنان در حال برگزاري است، گفت: در دهههای اخیر سمینارهای متعددی با هدف تأکید بر اهمیت حفظ محيط زيست و بالابردن سطح آگاهی کل جامعه و به ویژه جوامع دینی بدون در نظر گرفتن نوع ایمان آنها، صورت گرفته است. در این راستا رهبران دینی در جهت حراست و نگهداری از محیط زیست دستورات متعددی را از جنبههای متنوع دینی در دستور کار خود قرار دادهاند.
وي افزود: یکی از مهمترین پیشرفتهای حاصل شده در دهههای گذشته این است که محیط زیست دیگر موضوعی حاشیهای نبوده و تبدیل به یکی از اولویتهای سیاسی شده است. جهان با بحران عظیم محیط زیستی مواجه است که میتواند رفاه ما را در معرض تهدید قرار دهد.
خلیفه ارامنه تهران ادامه داد: امروز جهان و به ویژه سازمان ملل متحد موضوعات مختلف در ارتباط با محیط زیست را در کانون توجه خود دارند تا از این طریق از جهان در برابر پدیدههای نامطلوب و فاجعهآمیز محافظت كنند.
وي تأكيد كرد: دانش و مطالعه ابزارهای قدرتمندی هستند که به ما در جهت شناخت جزييات جهان یاری میرسانند. هر روز امکانات جدیدی برای شناخت موجودات زنده و از جمله انسان و زوایای پنهان جهان هستی ایجاد میشوند و به موازات آن نیاز به افزایش سطح آگاهی نسبت به مسئولیت ما در قبال جهانی که در آن زندگی میکنیم نیز افزایش مییابد.
اسقف اعظم سیبوه سرکیسیان همچنين گفت: تاریخ بشریت حکایت از ارتباط نزدیک میان دین و محیط زیست دارد. تقریباً کلیه ادیان به نوعی معیارهای اخلاقی مختلفی را در رابطه با طبیعت ارايه میدهند. هیچ تردیدی در نقش عظیم و مثبت ادیان در رابطه با محیط زیست نمیتوان داشت.
وي تصريح كرد: بسیاری از عوامل موجب تشدید نگرانیها در مورد محیط زیست شدهاند. نخستین عامل افزایش جمعیت است. دلیل دوم نابودی منابع طبیعی از جمله آب، نابودی جنگلها و فرسایش خاک است. سومین عامل کاهش تنوع زیستی است. دفع زبالهها و تغییرات اقلیمی نیز از دیگر دلایل نگرانیهای محیط زیستی به شمار میآیند.
وي در ادامه اظهار كرد: در سطح جهانی نابودی محیط زیست ریشه در مشکلات اجتماعی و اقتصادی دارد که از آن جمله میتوان به فقر و نابرابری در توزیع ثروت اشاره کرد.
خليفه ارامنه تهران در بخش ديگري از سخنانش گفت: نیاز به یادآوری نیست که محیط زیست کماکان اهمیت خود را برای مسیحیان حفظ کرده است و آنها وظیفه دارند تا در زمینه حفاظت از آن، کاهش آلودگیها و همچنین آموزشهای محیط زیستی مشارکت كنند.
وي سپس بيان كرد: باید تأکید کرد که مسیحیان نقش چشمگیری در بررسی موضوعات مربوط به محیط زیست دارند. ما باور داریم که خداوند جهان را آفرید و وظیفه محافظت از آن را به انسان محول کرد. پس باید بیاموزیم تا همواره در راستای حفاظت از محیط زیست تأمل و اقدام كنیم. همچنین این انتظار از ما وجود دارد که در حفظ و حراست از جنگلها کوشا باشیم.
اسقف اعظم سيبوه سركيسيان در پايان گفت: موفقیت در امر مقابله با نابودی محیط زیست در گرو مشارکت کلیه نقشآفرینان و همچنین وجود جامعهای آگاه و آموزش دیده، احترام نسبت به ارزشهای اخلاقی و روحانی و همچنین دور نگاه داشتن محیط زیست از آلودگی و کلیه عواملی نهفته است که این آلودگی را ایجاد میكنند.
بنا بر اعلام اين خبر، هشتمين دور گفتوگوی دینی اسلام و مسیحیت ارمنی حوزه سيليسی (6 تا 8 تیرماه) با موضوع «اديان و محيط زيست» به همت مركز گفتوگوی اديان و فرهنگهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و كليسای ارمنی حوزه سيليسی در آنطلياس لبنان در حال برگزاري است.
«محيط زيست و ارزشهای مشترك اخلاقی در اديان الهی»، «تعامل رهبران اديان با محيط زيست: دو الگوی شاخص حضرت محمد (ص) و حضرت عيسی مسيح (ع)»، «تأثير محيط زيست سالم در زندگی فردی و اجتماعی از ديدگاه اسلام و مسيحيت» و «انسان و طبيعت در آموزههای اديان اسلام و مسيحيت»، نشستهاي اين دور از گفتوگوها هستند.
انتهاي پيام/ش